Cistell

Total: 0,00 €

« Continua comprant Finalitza comanda

Nit de superlluna al Castell de Lladurs

AstroSolsonès

Nit de superlluna al Castell de Lladurs

Quan la Lluna passa per el punt més proper a la terra i coincideix amb lluna plena es diu que és una Superlluna. Es una experiencia inoblidable veure com la Lluna va sortint de l’horitzó amb la seva magnificència i un xic de màgia. Contemplarem com va ascendint i canviant de color, del vermell, al groc i al blanc. Son uns minuts de contemplació que només podem gaudir unes poques nits a l’any.

Des del Castell de Lladurs, un castell medieval amb1000 anys d’història, podrem gaudir d’aquest espectacle des de dalt de la torre, amb una vista 360º sense cap obstacle. Podeu portar la vostra càmera si voleu immortalitzar el moment. Després de gaudir d’aquesta experiència única, i mentre es va imposant la nit, anirem a la sala per entendre una mica més el que hem vist i altres curiositats astronòmiques. I abans del final de la sessió tornarem a la torre a conèixer les constel·lacions i estels principals amb l’ajut d’un brillant láser i també observarem amb un potent telescopi la Lluna i el planeta Saturn.

En cas de mal temps o núvols es realitzarà una activitat alternativa sobre la lluna, les superllunes i esdeveniments que podem veure al cel de nit en aquesta època de l’any. I es visitarà la torre si les condicions ho permeten.

Per dubtes o aclariments: info@astrosolsones.com o 607225944

Per reservar grups, sessions en exclusiva o en anglès contactar directament amb Astrosolsonès al mail o telèfon anterior.

Ho organitza: Astrosolsones

 

Dies i hora d'inici:
- 19 d'agost a les 20:30 h
- 18 de setembre a les 19.45 h
Durada: 2 hores

Punt de trobada: aparcament del castell de Lladurs (Solsonès).

Nota important: el Google Maps i altres navegadors no troben el camí correcte per accedir al castell, només arribareu sense entrebancs si seguiu les instruccions que trobareu en aquest enllaç.
Únicament es pot arribar des de la carretera LV-4241 agafant una sortida al punt kilomètric 9.9. El guia us vindrà a buscar per acompanyar al grup fins al castell. En cas de necessitat truqueu al 607225944

Preus:
- general: 17 euros
- reduïda (jubilats i joves de 12 a 15 anys): 15 euros
- infants de 3 a 11 anys: 8 euros
- menors de 3 anys: gratuït

Material imprescindible:
- portar roba d'abric de sobres i calçat esportiu
- portar un frontal, llanterna o mòbil carregat per il·luminar el camí

Recomanacions:
- activitat recomanada per majors de 7 anys
- podeu portar uns binocles si en disposeu
- cal arribar amb 10 minuts d'antelació per tal de poder començar l'activitat amb puntualitat

Condicions a tenir en compte:
- l'activitat es fa en CATALÀ, tot i que es farà en CASTELLÀ en cas que sigui sol·licitat.
- el camí d'accés no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 
- en cas de meteorologia adversa la visita es modificarà realitzant activitats que no es vegin afectades per la meteorología
- les compres són en ferm i no es realizen devolucions, excepte si es suspen l'activitat en cas de no arribar a un mínim d’assistents o bé per causes de força major

1. Escull el dia

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10